Hasiči odstraňujú popadané stromy, vietor strhol strešnú krytinu

06.08.2010 Prešov

Prešov 6. augusta (TASR) – Krátka búrka sprevádzaná dažďom a silným vetrom spôsobila komplikácie na niektorých úsekoch ciest v Prešovskom okrese.
Operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove TASR informoval, že spadnuté stromy a konáre majú hlásené v meste Prešov na uliciach Pod Táborom, Budovateľská a Vihorlatská. Spadnuté stromy obmedzili dopravu na úsekoch ciest medzi obcami Žipov a Rokycany a podobná situácia je aj v úseku Drienovská Nová Ves – Kendice.
Starosta obce Ruská Nová Ves Milan Kollár TASR potvrdil, že nárazový vietor strhol plechovú krytinu na jednom z rodinných domov.
"V tom čase nebola žiadna búrka, pravdepodobne však vznikol nejaký vzdušný vír a prudký nápor strhol krytinu, ktorá zostala visieť zo strechy, " povedal starosta s tým, že k zraneniam ľudí nedošlo.
Problémy v doprave hlásia v okrese Levoča. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru informovalo, že krátko po 18. hodine došlo na ceste 1/18 medzi obcami Spišský Hrhov a Klčov k prevráteniu prívesu, ktorý zablokoval premávku. Polícia upozorňuje vodičov, aby zvýšili opatrnosť, nakoľko fúka silný nárazový vietor.
 

Vyberte región